Over ons

Ik ben John en beheer samen met mijn team deze gezellige en knusse Gasterie in het groene Bingelrade. In dit prachtig stukje Limburg willen we graag het Bourgondische leven met onze gasten delen. Hiervoor hebben we een kaart met heerlijke hapjes en drankjes, waar je binnen of buiten in het zonnetje op het terras van kunt genieten. 

Met onze gasterie liggen we direct aan wandel- en fietsroutes, een perfecte plek om weer even rustig op adem te komen. Natuurlijk zien we iedereen ook graag gewoon voor de gezelligheid komen. Voor de kinderen hebben we een mooie speelwei. Viervoeters zijn welkom, de waterbak staat voor ze klaar. Wil je je eigen feestje hier vieren, neem dan even contact met ons op. We zien je graag.

De naam Hedelfinger
De naam Hedelfinger komt van de Hedelfingerkers. Voor deze naam is gekozen, omdat Bingelrade vroeger bekend stond om de Hedelfinger Kers, uit nostalgie dus. De Hedelfinger is een friszoete kers welke zich kenmerkt door zijn harmonie en is vroegrijp al zoet en eetbaar. Zijn bijnaam is ‘knapper”. Hedelfingers zijn erg gevoelig voor vocht en bij een fikse regenbui knappen de kersen open. Worden ze hierna meteen verwerkt of gegeten is dat geen probleem, ze smaken zelfs nog zoeter. Bij de “inwendige mens — recepten’ op deze site vind je heerlijke recepten met de Hedelfinger. Wil je ze eerst proeven, kom dan bij ons langs!